Blog

  • Wagyu en mythes - Krijgen Wagyu koeien bier te drinken? En worden ze gemasseerd?
  • Vlees marmering - De marmering van vlees. Een veelbesproken item, zeker als het gaat om Wagyu. In Japan geldt dat de hoogte van de marmering de prijs van het vlees bepaalt. Men weet namelijk dat het vlees lekkere wordt naarmate het meer vet bevat. Het vet bevat de smaak, de unieke smaak van Wagyu. Voor marmering bestaat een …
  • Belang van goede rijping - Het rijpen van vlees ontzettend belangrijk voor de smaak en malsheid. Rijpen gebeurt onder gecontroleerde omstandigheden bij een temperatuur net boven 0 graden. Als een Wagyu rund is geslacht vindt rijping in het bot (karkas) plaats. Verdere rijping gebeurt nog enkele weken onder vacuüm. Dit verschilt per onderdeel. Aan het einde van deze periode is …
  • Hoe eet ik Wagyu? - Wagyu vlees heeft bijzondere eigenschappen. In Japan eten het anders dan wij gewend zijn. Hoe eet ik Wagyu als een Japanner? Zoals u wellicht weet is Wagyu vlees gemarmerd met veelal onverzadigde vetten. Het witte vet en ook de structuur van het vlees maak het vlees er machtig. Voor een persoon kan 50-75 gram steak …