Vlees rechtstreeks van de boer

Boerderij en Slagerij Jan Steenbergen Biologisch vlees

BioBoer en slagerij

Sinds 2001 combineren wij het vak BioBoer én slagerij waardoor volledige controle hebben over de duurzaamheid in de keten en de uiteindelijke productkwaliteit.

Het biologische vlees dat wij verkopen komt voort uit een korte voedselvleesketen. Iets dat zelfs in Nederland niet meer vanzelfsprekend is. Het fokken en grootbrengen van de runderen, het bestellen en het leveren gebeurt allemaal bij boer Jan Steenbergen. Dus u bestelt, en wij leveren direct van de boerderij!

Slachten en controle

Wegens wettelijke regelgeving worden de runderen nog wel geslacht bij een slager. Hier vinden alle controles door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) plaats (meer info over het slachtproces en controles). Veel slagerijen (zoals diverse keurslagers) kopen hun karkassen en slachten zelf niet. Hierdoor gaan veel dieren die geslacht worden - in de laatste uren - vaak alsnog 'met de massa mee'.

Inzicht in de keten van Biologische Wagyu:

  • Wij hebben ruim 120 Wagyu runderen van jong tot oud. Onder vallen tevens onze vrouwelijk dieren waarmee we fokken.
  • De kalveren van deze moeder-runderen worden op de boerderij geboren en lopen vervolgens nog ongeveer 8 - 10 maanden bij hun moeder. Zij worden dus grootgebracht met moedermelk tot ze geleidelijk overgaan op vast voedsel.
  • Stierkalveren (mannelijk) worden op binnen het eerste levensjaar gecastreerd tot os. Met deze de vaarskalveren (vrouwelijk) fokken we vervolgens verder om zelf ook weer kalveren groot te gaan brengen.
  • Na een goed leven van 3 tot 4 jaar worden de ossen geslacht bij onze huisslachterij in Smilde (ook EKO gecertificeerd). Al het vlees wordt hier verwerkt tot diverse eindproducten: worsten, hamburgers, ribeyes etc. Ook wordt het vlees voorzien van een goede verpakking.
  • Het vlees blijft nog een tijdje na-rijpen in de dieptekoeling en wordt daarna ingevroren in onze vriescel en winkel in Ansen. Hierdoor kunnen we vers én diepvries verkopen. Overigens doet diepvries niet af aan de kwaliteit van het vlees.
  • Onze klanten komen uit heel Nederland en soms ook uit Duitsland of België. Het vlees wordt gekocht in de boerderijwinkel of online via de webwinkel waarop een bezorging volgt.

Biologisch Wagyu vlees in verpakking

Verder lezen?

zie ook onze blog of prijs en kwaliteit: klik hier