Informatie

Gratis kookadviezen van Jan Steenbergen Biologisch vlees

Informatie over onze vleesrassen: Wagyu, Berkshire, Polderhoen

Wagyu

Het meest exclusieve runderras; het smakelijkste en malste vlees

Een Wagyu is een van oorsprong Japans runderras dat bekend staat vanwege het zeer exclusieve en smaakvolle rundvlees.

Het vlees van het Wagyu rund heeft een hoge mate van marmering: een hoog aantal vetadertjes die door het spiervlees lopen. Dit intramusculaire vet zorgt voor een sappige en zeer malse vleesstructuur, dat zich uit in een unieke smaak. Het vet in het vlees is enkelvoud onverzadigd en smelt bij kamertemperatuur. Onderzoek heeft aangetoond dat Wagyu vlees kan helpen het cholesterol gehalte omlaag te brengen. Dit maakt het vlees van het Wagyu rund zo speciaal.

Wagyu koe biologisch

Berkshire

Lekkerder varkensvlees dan je bent gewend...

Het van origine Engelse Berkshire-ras wordt geroemd om zijn uitstekende vleeskwaliteit, smaak en malsheid. De varkens zijn groter dan onze Hollandse roze varkens. Ze zijn zwart van kleur met een witte snuit, pootjes en een wit puntje aan de staart. Het vlees is donkerder dan we gewend zijn, is ouderwets gemarmerd (doorregen vlees*) en is veel zoeter van smaak. Doordat de spiervezels heel fijn zijn is het vlees bijzonder mals. Tijdens het bakken krimpt het nauwelijks en verliest geen vocht. Het is een delicatesse en evenaart het beroemde wagyu-rundvlees.

Berkshire varkens zijn het oudste Engelse varkensras, van origine gefokt in de regio Faringdon en Wantage van het graafschap Berkshire, nu Oxfordshire geheten. Het varken is zwart en heeft witte poten en een witte vlek op de neus. Het is een fors varken – een zeug weegt gemiddeld driehonderd, een beer vierhonderd kilo - met rechtopstaande, iets naar voren buigende oren, een rechte buik en een rechte rug.

Berkshire varkens

Polderhoen 

Kip uit de polder; mals en diervriendelijk

De kuikens van de Biologische Polderhoen worden grootgebracht in Nederland (Flevopolder) met een speciaal soort biologisch voer, rijk aan kruiden en granen. De dieren hebben de ruimte om rond te scharrelen en groeien op in hun eigen tempo. De kuikens worden groot in hun natuurlijke leefomgeving. Daarom hebben deze polderhoenders stevig vlees en een ouderwets fijne smaak.

Wij krijgen dit vlees aangeleverd via d via Scheria, de initiatiefnemer van de Polderhoen, garandeert een biologische scharrelkip die met de grootst mogelijke zorg voor het milieu en diervriendelijk heeft geleefd. Skal Bio Controle is nauw betrokken bij het proces en voert de controle uit.

Polderhoen - Kip - biologisch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *