Stoven en sudderen

Stoven van vlees is een vak apart. Het vlees heeft even de tijd nodig maar het resultaat is voortreffelijk: een oase van diverse smaken en supermals vlees. Voor stoofpotjes adviseren wij braadlappen of sukade. Voor draadjesvlees met lekkere bruine jus kunnen runderlappen of riblappen gebruikt worden.

Bestellen van: braadlappen, runderlappen en sukade


Bereidingsadviezen

Portionering

We raden we ci. 100 tot 125 gram per persoon aan.

Vooraf

Bij voorkeur in koelkast (bijv 1 dag of 2 dagen - het vlees is vacuümverpakt, dus dat kan!). Vervolgens op kamer temperatuur laten komen (max 1 uur).

Bereiding

Voor stoofvlees is toepassing van de maximale bereidingstijd minder van belang dan bij luxe vlees. Het gaat om een minimale suddertijd van 1.5 uur, waarbij het tevens gaat het om de kruiden en andere vulling die je kunt gebruiken. Aan een stoofpotje kun je van alles toevoegen. Basis is altijd een bouillon (groente of runder) en of bruin bier of rode wijn. Dit voeg je toe, na het kort op hoog vuur aanbakken van het vlees. Na het toevoegen van de bouillon, voeg je ingrediënten zoals wortel, selderij, uien, laurierblaadjes, jeneverbes etc. aan toe. Alles op zeer laag vuur stoven, dan is het om het uur even omscheppen en in het laatste half uur er brood met mosterd toevoegen! In totaal 2,5 tot 3 uur stoven.

Bereiding van draadjesvlees

Runderlappen en sukade (met pees/zeen) kunnen kort worden aangebakken en dan lang laten sudderen. Tussen het aanbakken en braden kunnen uien worden toegevoegd en eventueel wat kruiden zoals laurier en kruidnagel. Voor het braden dient vocht te worden toegevoegd en eventueel wat azijn om het vlees mals te houden.

Bereidingstijden op een rijtje:

  • Runderlap mager: 1 – 1,5 uur
  • Runderlap doorregen: 2 a 2,5 uur
  • Sukade (met zeen): 1,5 – 2 uur

Geniet!

Wagyu runderstoofpotje lekker laten sudderen voor een heerlijke maaltijd op basis van een natuurlijkgestrokken boullion

Links naar recepten:

Later meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *