De Wagyu: massage & bier versus vrijheid & beweging

Wagyu koeien in weiland van biologische boerderij Jan Steenbergen te Ansen

De Wagyu: massage & bier versus vrijheid & beweging

Gisteren heeft iedereen dankzij Keuringsdienst van Waarde het antwoord kunnen krijgen op de vraag die wij ook al jaren gesteld krijgen:

Worden jullie koeien ook gemasseerd en drinken de koeien ook bier?”

We zijn blij dat deze mythe eindelijk is opgehelderd!

Ook ons antwoord luidt al jaren dat al onze dieren over ruim voldoende bewegingsruimte beschikken in de weilanden en ook in de potstal (grote strohokken), waardoor een massage en bier helemaal niet meer nodig zijn. De Wagyu koeien hebben hierdoor op natuurlijke wijze een uitstekende doorbloeding om soepel te blijven en een lekker mals stukje vlees te kunnen leveren.

Respect voor dier en natuur staan bij ons voor op. Ook hierop worden wij dankzij ons biologische keurmerk streng gecontroleerd door instituut Skal, daarmee bent u eigenlijk al verzekerd van dier- en milieuvriendelijk produceren:

  • zonder chemische bestrijdingsmiddelen
  • zonder kunstmest
  • zonder preventieve antibiotica
Keurmerk Skal - gecertificeerd biologisch bedrijf

Keurmerk Skal

Kortom, voor een diervriendelijk stukje kwaliteitsvlees rechtstreeks van de boerderij (zonder tussenschakels!), bent u bij ons aan het juiste adres. Wij zijn de enige Wagyu boerderij dat volledig volgens alle normen biologisch Wagyu vlees produceert.

Om onze transparantie te onderstrepen bent u altijd van harte welkom voor een kijkje op de boerderij in de stallen en weilanden.

Hartelijke groeten,

Jan Steenbergen

Jan Steenbergen Wagyu runderen