Wagyu Steaks

Wagyu Rib-eye, Entrecote, Biefstuk, Staartstuk of Ossenhaas zijn ideaal om te grillen, sous vide te breiden of gezellig te BBQ’en.

Vlees van Jan Steenbergen is minimaal 3 weken gerijpt op een gecontroleerde temperatuur. Dit maakt het vlees nog zachter. Daarna vriezen wij het vlees gevacumeerd in op een gecontroleerde temperatuur van -18 C.

Wagyu vlees heeft een sublieme smaak van zichzelf. Uitgebreid ‘rubben’ of marineren kan wel, maar hoeft niet. Het vlees is lekker genoeg!

Het enige dat je kan toevoegen is peper en zout. Of eventueel serveren met wat zeezout om het vlees te dippen.

Wagyu Rib-eye

Wagyu Rib-eye is het meest gemarmerd. Het vlees is zacht en heeft een heerlijke smaak. We hebben Wagyu Rib-eye van 260 en 320 gram in ons assortiment. Daarnaast is het mogelijk een groot deel of hele Wagyu Rib-eye te bestellen.

Wagyu Entrecote

Wagyu Entrecote heeft een iets steviger structuur vergeleken met Wagyu Rib-eye. Entrecote is vaker iets lager in de marmering maar heeft een prachtige bite.

Wagyu Ossenhaas

Ossenhaas, runderhaas, tournedos, Chateaubriand, filet mignon. Hoe zit het ook alweer? Ossenhaas, runderhaas en tournedos zijn synoniemen, ze worden door elkaar gebruikt. Wij geven de voorkeur aan ‘ossenhaas’, omdat het Wagyu vlees ook van ossen komt.

De grote porties uit de kop is vernoemd naar een dubbel portie van een Franse heer genaamd Chateaubriand. De ossenhaas puntige einde van het stuk kan je versnijden naar filet mignon of ossenhaaspuntjes.

Wagyu (Kogel) biefstuk

Wie kent het niet he. Een lekker runderbiefstukje. De gerijpte biefstukken van Wagyu zijn nog veel malser en lekkerder. Verkrijgbaar in 150 gram.

Wat is kogelbiefstuk? Kogelbiefstuk komt uit bovenbil net als biefstuk. De bovenbil van een rund heeft nog paar zachtere plekken in de buurt van het kogelgewricht. En ja, het heeft ook enigszins de vorm van een kogel. Vlees uit dit deel van de rund heet kogelbiefstuk. Verkrijgbaar in pakjes van 1 of 2 stuks.